Translate

28. 2. 2013.

Super hrana - zelena hrana





Posebna kategorija hrane iz prirode, niskokalorična, a visoko nutritivna. Super hrana je prepuna antioksidanata,kao i esencijalnih nutrijenata koje naš organizam ne stvara i moraju se unositi hranom.
  • Zelena super hrana sadrži visoke koncentracije lako svarljivih nutrijenata, sastojke koji tope masnoće, vitamine, minerale koji štite i leče organizam. Pune su hlorofila. Molekularna struktura hlorofila je slična krvi i studije pokazuju kada se jedu, raste hemoglobin. Viši nivo hemoglobina u krvotoku, znači više kiseonika, a to je najvažniji element za napredovanje ćelija.


Trava pšenice iznikla iz semena koja za razliku od celog zrna ne sadrži gluten i druge poznate alergene. Ona je alkalna i izuzetna za zdravu krv. Normalizuje štitnu žlezdu da stimuliše metabolizam što utiče na varenje, kao i na mršavljenje jer sadrži enzime bitne za čišćenje organizma.


Trava ječma koja ima 11 puta više kalcijuma od mleka, 5 puta više gvoždja od spanaća i 7 puta više C vit. i bio-flavonoida od soka pomorandže, značajne količine vit. B12. Ima antivirusno dejstvo i neutrališe teške metale poput merkura u krvi.


Divlje zeleno-plave alge kao phito planktoni sadrže gotovo sve nutrijente. Sa 60 % proteina i sastavom aminokiselina,  ispred su govedine i soje. Jedan je od najboljih izvora beta-karotena, vit. B, hlorofila. Dokazano je da poboljšava funkcije mozga i memoriju, jača imunitet i pomaže u borbi protiv virusa, prehlade i gripa.


Spirulina kao mikro kultivisana alga, koja se koristi već hiljadama godina kod naroda Afrike i Meksika. Najviši je izvor proteina i to 70%j, dok šnicla posle spremanja ima samo 25% proteina. Istraživanja pokazuju da reguliše nivo šećera u krvi, pomaže i u mršavljenju.


Chlorella kao i druge alge sadrži kompletne proteine, vit. B, vit. C, vit.E i mnoge minerale. Izuzetna je za imuni sistem, smanjuje holesterol i sprečava gubljenje elastičnosti arterija i time preventira moždani i srčani udar.


Zeleno lisnato povrće koje je svima dostupno, izuzetne hranljive vrednosti. Istraživanja kontinuirano pokazuju da se rizik od kancera i kardiovaskularnih bolesti smanjuje kod onih koji ga jedu.  Sveže ima visoke doze hlorofila, lako svarljive proteine, enzime, vitamine, minerale. Deluje kao mini transfuzija krvi i na mozak, čišćenje bubrega, imuni sistem. To su: rukola, spanać, maslačak, zelje, potočarka, peršun, endevija, zelena salata, klice brokolija i klice slačice.

Izvor:
Foodmatters.tv

Нема коментара:

Постави коментар