Translate

04.01.2016.

Alergo test pre farbanja kose i prirodna pakovanja za kosuSigurno znate da boje za kosu sadrže mnoge alergene.
Da li radite  kućni alergo test?
                                     (pixabay.com)
Princip je da je bolje sprečiti, nego lečiti. Naše telo se menja u svom odnosu ka spoljnom svetu i kad mi to ne primećujemo, pa se to odnosi i na alergijske reakcije.
Potrebno je da pre farbanja kose, uzmete malo boje izmešane sa hidrogenom, bebi štapićem i nanesete na unutrašnju stranu ruke ili iza uha. Stavite flaster. Ostavite tako preko noći. Ako nema crvenila, osipa, slobodno možete da se farbate. Ukoliko ima promena na koži, dobro razmislite šta ćete.

Kosa reflektuje naše unutrašnje zdravlje. Zato unosite dovoljno voća i povrća tokom dana. Već jabuka, banana i nešto od citrusa(mandarine, kivi, limun...)znači puno za imunitet uopšte. Ako se redovno farbate, onda je kosa oštećena i vašim, a i spoljnim delovanjem(toplota, hladnoća).

Inače, ja, u boju, dodajem 2-3kašike maslinovog ulja (mala bočica u apoteci) ili još bolje je Brahmi amla ulje za kosu(prodavnice zdrave hrane). Ono je i inače izuzetno za regeneraciju već oštećenog vlasišta.
Spravljeno po ajurvedskoj recepturi. Samo Brahmi amla ulje, koristite kao pakovanje za kosu pre njenog pranja. Oporavlja, čini kosu mekom i sjajnom.

Takodje, ako imate već problem, u apoteci,  možete kupiti Pantenol rastvor. Možete samo rastvor da umasirate u vlasište  i ostavite da odstoji što duže možete, a zatim operite kosu. Fenomenalno je pakovanje od pantenol rastvora i riciniusovog ili maslinovog ulja(po šoljica jednog i drugog)AD kapi, umasirajte u kosu i kožu glave, ostavite na kosi neka dva sata i uobičajeno operite. Ovim ćete pospešiti rast kose, regeneraciju, a razliku ćete odmah uočiti u mekoći i sjaju vlasi. Kosa će "oživeti".
                                     (pixabay.com)
Kosu možete sakriti i šeširom, ali je to samo privremeno rešenje.

Za suvu kosu je dovoljno i samo maslinovo ili ricinusovo ulje. Posle sušenja kose, na suve krajeve nanesite malo kokosovog ulja. Em, nije skupo, (imaju ga i marketi) predivno miriše i što je najvažnije deluje.
Mrzi vas da spravljate pakovanje za kosu, nemate ništa pri ruci, ali zato uvek u frizu imate majonez, onda uradite kao Džulija Roberts u jednom filmu, gde na kosi drži isti. Pravilo je da ono što jedemo, možemo nanositi i spolja (voćkice kao maske za lice). Pa u njemu su jaja, ulja. Probala sam i deluje. Vodite samo računa da ne preterate sa količinom, jer ćete teže isprati masnoću. Super je kao pakovanje za suve krajeve.

Нема коментара:

Постави коментар