Translate

18. 1. 2013.

Dijeta wellness gurua J. Duigana







Jedan od najcenjenijih trenera  poznatih, wellness guru, suvlasnik Bodyism u Londonu(više informacija na bodyism.com) James Duigan izbacio je kuvar Clean & Lean sa dijetalnim planom. Ključ uspeha je u posnoj hrani sa lakim proteinima, jednostavno obradjenoj, kao i u neobradjenim namirnicama u svom prirodnom stanju.
Dijeta uključuje izbacivanje iz ishrane toksične hrane koja skladišti masti, kao i alkohola, šećera,obradjene hrane.Obroci su sačinjeni od ribe,posnog mesa-ćuretine,piletine, svežeg, po mogućstvu organskog povrća.
Sam James kaže da je dijeta na stanovištu da je prirodno stanje tela da bude mršavo i fit, a ne debelo i lenjo.Ali preradjena hrana, piće, šećeri, zagadjuju telo, uzrokujući masne naslage, pre svega na butinama, zadnjici,kukovima i stomaku. Kako bilo, čim prestanete da radite pogrešno, vaše telo će brzo reagovati i dobićete na mišićnoj masi. Ali morate verovati u to. Nije bitno koliko puta ste bili neuspešni u prošlosti.Ono što je sada bitno je da se koncentrišete na ono što želite i preduzmete korake.
Pravila su sledeća:
  1. Izbegavajte četiri glavne grupe hrane koje stvaraju masnoće:preradjena hrana,kofein,alkohol,rafinisani šećeri
  2. Dozvolite sebi jednom nedeljno dan za prevaru.Uživajte u obroku koji želite, bilo da je u pitanju testenina, čokolada, torta sa šlagom.Dokle god jedete zdravu hranu, povremene poslastice sa povišenim masnoćama će samo ubrzati vaš metabolizam.
  3. Uzimajte suplemente ribljeg ulja. Ono sagoreva masti i snabdeva vas esencijalnim masnim kiselinama.
  4. Nikad ne preskačite doručak. Jedite jedan sat po budjenju. Ako nemate vremena za odgovarajući doručak, uzmite voćku i nekoliko oraha.
  5. Ne jedite nakon 20:00.Uzimanje kasnog večernjeg obroka kada se vaše telo usporava i sprema za spavanje je loše za varenje i težinu.
Umesto kroasana koji su puni šećera, masti, bolje je koristiti integralni hleb.
Umesto mleka punog masnoće, hormona, bolje je koristiti bademovo mleko.(vidi post "Pitam se , pitam")ne izaziva nadutost.
Dobro crno vino koje sadrži resveratrol, jak antioksidant i organska jabukovača su bolji od piva punog kalorija. Koristiti maslinovo ulje puno esencijalnih masnih kiselina.

James Duigan kaže:" Vežbajte pametnije, ne teže.Ako pokušavate da skinete višak kilograma, ne vežbajte kao ludi, već je princip dobiti više sa manje".
Kako se bude ovim postupcima redukovao nivo hormona stresa u telu, koji su podstaknuti masnom sredinom, tako ćete dobijati ravniji stomak.

Na sve ovo, mogu samo da kažem:"Napred u nove pobede!"





Нема коментара:

Постави коментар