Translate

12. 11. 2013.

Sirene - mit ili stvarnost?






Bajka o Maloj sireni nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ako želite da verujete i dalje da takva bića postoje, na kraju krajeva, pa okean je slabije istražen od Meseca, evo pravog filma za vas. Bilo je raznih komentara, kad se pojavio film tipa dokumentarnog, uz maestralno preplitanje stvarnosti i fikcije. Danas to i jeste recept za uspeh. Pogledajte samo Da Vinčijev Kod Dena Brauna, kao i druga njegova dela, čije se analize rade na Američkim Universitetima i to od strane naučnika, da bi se dokazalo da tvrdnje pisca jesu samo fikcija i da to nije moguće u realnom svetu.


Mornari ispredaju priče o sirenama, pola žene, pola ribe, koje svojim pevanjem zaustavljaju brodove. Da li samo da bi zabavili društvo tokom plovidbe? Priče postoje u folkloru na raznim stranama sveta. Tako se još u staroj Asiriji, boginja Atargatist transformisala u sirenu zbog stida zarad slučajnog ubistva ljubavnika iz sveta smrtnika. Nekad su vezivane za poplave, oluje, brodolome, a nekada za ljubav. O njima se ispredaju priče, gotovo kao i o vanzemaljcima...
Nauka je na stanovištu da nema dokaza o njihovom postojanju.
Film Sirena : nadjeno telo, je kreacija  jednog čoveka, Charley-a Foley-a, nekada je radio za National geographic, koji je ove godine postavljen za izvršnog potpredsednika u Discovery Comunications, u grupi za originalne sadržaje.On osmišljava, piše, producira serije za Discovery Networks i kontroliše razvoj Animal planet. Ovim filmom i onim pre njega o zmajevima, Dragons : A fantasy made real, podigao je rejting.

Dakle, ako volite priče o sirenama, evo jedne i  za vas. Govori se o bićima koja komuniciraju sa delfinima i koja su ugrožena kao i ostali sisari okeana, mornaričkim ispitivanjem sonara.
Cela priča je tako istkana da je i moguća, a bilo je i onih koji su zaista poverovali u kompletan film. Prosudite sami. Verujem da će na vaš sud uticati i vaša vera u postojanje takvih bića...Kako god, evo filma:
                                                     
                                                       Mermaids : The body found





Нема коментара:

Постави коментар