Translate

5. 3. 2014.

Atlas - prvi vratni pršljen



Atlas je u grčkoj mitologiji, bio jedan od Titana, koji su se borili protiv Zevsa, pa je bio kažnjen tako što je morao da na ledjima nosi  nebeski svod.


 Prvi vratni pršljen igra glavnu ulogu za kompletno stanje kičme. Povezuje glavu i vratnu kičmu. On omogućava okretanje glave. Kod 90% ljudi je rotiran, tj nije u ležištu i time stvara simptome : vrtoglavica, glavobolje, mučnina, problemi sa vidom, bolovi u vratu i ramenom pojasu, trnjenje ruku. Ovo je posledica loše cirkulacije do koje dolazi zbog pritiska Atlasa na kičmenu moždinu i vratne arterije, te je otežan protok krvi do mozga.
Takodje prema prvom pršljenju, oblikuje se i ostatak kičme. Tako se i ona krivi, nastaje skolioza, bolovi u ledjima, pogrbljenost, bolovi u kukovima, kolenima...

Tretman kod kiropraktičara, vraća Atlas u pravilan položaj i time se omogućava cirkulacija i popravlja stanje celokupne kičme.
Ime kiropraktika potiče od grčkih reči "lečeno rukom".

Kiropraktika je alternativna medicinska metoda kojom se uspešno ručno nameštaju kičmeni stub i zglobovi radi oslobadjanja od bola.
Kiropraktičari nisu samouki narodni lekari, već medicinski radnici sa istaknutim znanjem iz oblasti ljudske anatomije i fiziologije.
Elem, svako eksperimentisanje tipa odlaska kod seoskog "doktora", "kostolomca", ili, kako god, je rizično po stanje čitavog koštano-mišičnog sistema. Ako ispadne samo jedan delić iz svog koloseka, ode "mast u propast".
Teško je ispraviti nešto što se dodatno "pokvari".
Zato, pravac kod licenciranih lekara. Što pre, agonija kraće traje, da ne bi došlo do nepotrebnog pitanja: zašto sam trpeo, a nisam odmah otišao kod lekara?



Нема коментара:

Постави коментар